Peter Gärdenfors och Jana Holsanova på Bokmässan 2017

Bilder från Bokmässan 2017 med Peter Gärdenfors och Jana HolsanovaPeter Gärdenfors & Eva Susso (Scenprogram): Alla frågar sig varför – har filosoferna svaret?
Allt fler vänder sig idag till filosofin för att söka svar på livets stora frågor. Hur kommer det sig? Den frågan ställde sig även barnboksförfattaren Eva Susso. Resultatet blev boken Alla frågar sig varför. På varje uppslag ställer ett barn en existentiell fråga, där en filosof ger sin syn på saken, skapad som ett djur på bilderna. Samtal med Peter Gärdenfors, seniorprofessor i kognitionsvetenskap och författare.
Arrangör: Svenska kyrkan & Lilla Piratförlaget

Peter Gärdenfors (Monterprogram): Den svåra konsten att se sig själv
Peter Gärdenfors med sin senaste bok ‘Den svåra konsten att se sig själv’ – om ett ständigt konstruerat jag och om hur ny teknik styr hur vi ser på oss själva.
Arrangör: Lunds universitet

Jana Holsanova (Monterprogram): Att beskriva det som syns men inte sägs
Jana Holsanova om vad som utmärker bra syntolkning för synskadade.
Arrangör: Lunds universitet